17 Temmuz 2010 Cumartesi

"Ön Söz"


Merhaba!

Bu benim ilk post'um olmasına rağmen, sanıyorum ve umuyorum ki, uzun bir süreliğine Türkiye'mden, Kültür akan kentten İstanbul'dan ve bir başkadır benim memleketim İzmir'imden, ilk ve son yazışım olacak. Bu yüzden 'yazım' biraz hüzün, biraz da kitapların önsözünü andıran teşekkür mesajları taşısın.


Öyleyse şimdilik biraz sayfanın gelecek içeriğinden bahsedip keyiflenelim... En başta müzik olacak. Müzik, gün geçtikçe, kültür ve sanatla yoğrulacak. Daha da ileride, bu bütünlüğe sizler de dahil olasınız diye, güncel aktivite ve eventler, arasına krema olacak. "yemeyin de yanında yatın" tadında, lezzetinde..


'2010 Kültür Başkenti'ne bu sene daha henüz gelebilmeme rağmen, gelebilinecek en iyi zaman olduğuna inanıyorum..Lakin, muhtemel uzun soluklu olacak bir ayrılış gelip çattı. Yine de bir koca sene boyunca tıpkı bir turist edasıyla gezdim, okudum, gördüm, öğrendim...
Böylelikle benim Beyazıt'ım - Kapalı Çarşı'm, Taksim - Beyoğlu'm - İstiklal'im, Nişantaşı'm, Beşiktaş'ım birçok İstanbul'lununkinden daha farklı bir vizyon kazandı.


Bu süreçte yanımda olan, izlenimlerimi zenginleştiren, her biri birbirinden ayrı güzellikte, ayrı kafa denkliğinde ve ayrı dostane sevdiklerim, iyiki 'ben' de büyük yer ettiniz... hepiniz..

Başka yerlerden, ülkelerden, şehirlerden, zamanlardan tekrar seslenmek ümidiyle..

Okurken,  fon müziğimiz de şahsen vazgeçmeyi reddettiğim  bir melodi olmalı...




Share/Bookmark